Nuttige Pagina’s

Hoe maak je een app?

Hoe maak je een app

Hoe maak je een app? Dit is een lastige vraag, er zijn zoveel aspecten waar je rekening aan moet houden als je een applicatie wilt maken of publiceren. Je kan een app maken voor een Android, een IOS device maar ook voor een Apple device. Dan kan je een applicatie ontwikkelen via een app maken online zoals “App pie” of “Build Fire”. Je kan ook een applicatie programmeren door code taal te gebruiken zoals “Java Script” of “Pyton”. In dit artikel ga je leren wat het inhoud om een app te maken.

Wat is je plan en hoe ziet dit eruit?

Als je een applicatie wilt maken moet je wel weten wat je wilt, wat je doel is met deze applicatie. Wat is je doelgroep, wat je aan je klanten overbrengen? Dit moet je allemaal weten voordat je überhaupt bezig gaat met het ontwerpen van je applicatie.

Als je weet wat je over wilt brengen aan je klant. Moet je een schets gaan maken om te bepalen hoe je wilt hoe je applicatie eruit ziet.  Je moet weten hoe je kleurschema eruit gaat zien, wat voor fonts je wilt gaan gebruiken, wil je foto’s in je applicatie gebruiken of illustraties, of allebei.
Het ontwikkelen van een applicatie is een heel proces en als je wilt dat je applicatie een succes is kan je niet overslaan.

App maker gebruiken

Als je een simpele applicatie wilt maken kan je prima een app maker online gebruiken met een knip en plak proces. Je kan onderdelen slepen en verschuiven, je kan onderdelen toevoegen en verwijderen. Er zijn talloze lay-out waar je uit kan kiezen om een begin te hebben voor je applicatie. Deze manier van een applicatie maken is erg simpel en duurt niet lang, zelf als je niet veel ervaring hebt met computers is dit een eitje.

Deze manier van een applicatie ontwikkelen is niet ideaal, door het “Drag en drop” systeem en de voorinstellingen kan je niet al je onderdelen naar jou smaak style. En hiernaast vragen deze app makers een maandelijks bedrag wat je moet blijven betalen om je applicatie online te houden.

App coderen

Een andere optie om een applicatie te maken is om een app te coderen, dit kan je laten doen door een bedrijf maar er zijn ook talloze cursussen en E-books die je kan lezen en luisteren om een applicatie te leren coderen. Door de codeer taal kan je al je onderdelen helemaal naar je eigen smaak style en maken.

Dit kost wel meer tijd dan een app maken online, maar als jij hier geen tijd voor heb kan je natuurlijk altijd de keuze maken om een van de talloze app makers te gebruiken.

IOS of Android app maken

Als je een eigen applicatie wilt ontwikkelen voor een IOS of Android device kan je verschillende cursussen, E-books en handleidingen lezen en toepassen om te leren programmeren met code talen zoals Javascript en Pyton.

Je kan ook tutorials bekijken via YouTube om deze programma’s te leren gebruiken en toe te passen.

Je app uploaden in de app-store

Nadat je een applicatie hebt ontwikkeld moet je deze applicatie ook online vindbaar zijn. Daarom zet je applicatie in een app-store zoals “Google play”, “Apple store” en “FireFox Marketplace”.

Voordat je de applicatie kan uploaden via een app-store moet je deze applicatie controleren via al je knoppen en linkjes. Als je alles hebt gecontroleerd op fouten moet je een app icoon hebben die je applicatie representeer en promoot. Mooie foto’s van je applicatie helpen om je applicatie beter te promoten en adverteren. Met daarbij een kort aantrekkelijk stukje tekst.

Promoten

Na het uploaden van je applicatie moet je gaan promoten om zoveel mogelijk klanten en downloads te krijgen. Je kan een website maken voor je applicatie om meer google zoekresultaten te krijgen. Hierdoor meer klanten en downloads te krijgen.

Je kan ook social media kanalen maken voor je app om via social media je applicatie te promoten en aanraden.

Dit is het proces van een applicatie maken en promoten, een app maken is de eerste stap. Maar om een goede en succesvolle app te hebben, moet je deze goed promoten en regelmatig update om je klanten en downloads geïnteresseerd te houden.